tekme_640||zumba||top_3_kadetinje_mladinke_640||mini_mala_odbojka_skupinska_640||top3_deklice_640

V nedeljo 19. junija so mlade odbojkarice iz celotne Ljubljane in okolice ponovno uživale na peščenih in travnatih igriščih v ŠRC Športnega društva Šentvid-Ljubljana, kjer se je odvijala že peta Poletna Odbojkariada. Festival odbojke na mivki, ki je potekal v organizaciji Ženskega odbojkarskega kluba Šentvid, je privabil skoraj  200 odbojkaric, njihove prijatelje in starše ter ljubitelje odbojke.

V dopoldanskem času so potekale tekme trojk v kategorijah mini in male odbojke, kjer je tekmovalo 19 ekip, v popoldanskem času pa so odlično odbojko na mivki prikazala starejša dekleta. V kategorijah starejših deklic (rojene 2001 in mlajše) ter kadetinj-mladink (rojene 1998 in mlajše) se je za naslov najboljših na Odbojkariadi 2016 borilo kar 31 ekip. Domače šentviške odbojkarice so na veselje domačih navijačev pri obeh starejših kategorijah osvojile tretja mesta.

Odbojkarsko dogajanje je popestril še animacijski program z zumba ogrevanjem ter peko palačink, ter kolo sreče s prostovoljnimi prispevki, s katerim so šentviške odbojkarice zbirale sredstva za nakup novih žog.

Ženski odbojkarski klub Šentvid se ob tej priliki tudi zahvaljuje vsem donatorjem nagrad za kolo sreče, drugim podpornikom in sponzorjem in še posebej Športnemu društvu Šentvid-Ljubljana in podjetju Ten- Igra za gostiteljstvo dogodka na njihovih športnih površinah ter Četrtni skupnosti Šentvid, ki nas vsako leto podpre pri izvedi dogodka.

zumba
Slika 1: Zumba ogrevanje

mini_mala_odbojka_skupinska_640
Slika 2: Skupinska fotografija ekip mini in male odbojke

tekme_640
Slika 3: Tekmovanje je potekalo na kar sedmih za ta namen preurejenih peščenih igrišč

top3_deklice_640
Slika 4: Najboljše v kategoriji starejših deklic. Z desne igralki ŽOK Šentvida Naja Boisa in Lara Bednar.

 top_3_kadetinje_mladinke_640
Slika 5: Najboljše v kategoriji kadetinje-mladink. Z desne igralki ŽOK Šentvida Nika Hrovat in Nika Benedik Bevc.